Forum COUNTRYMUSIC.PL Strona Główna
Home - FAQ - Szukaj - Użytkownicy - Grupy - Galerie - Rejestracja - Profil - Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości - Zaloguj
Utwory muzyki pop w aranżacji countrowej - Wasze opinie
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum COUNTRYMUSIC.PL Strona Główna -> Country Music - ZAGRANICA
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tommy
Traper



Dołączył: 11 Wrz 2009
Posty: 944
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Miechów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:12, 26 Paź 2009    Temat postu: Utwory muzyki pop w aranżacji countrowej - Wasze opinie

Co sądzicie o piosenkach (głównie) popowych, przerobionych na styl country?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pablo
Ranczer



Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 1202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 12:28, 26 Paź 2009    Temat postu:

daj jakiś przykład bo nic mi na mysl nie przychodzi. ale raczej słyszałem odwrotnie country na pop. choćby utwór Dolly Parton "I will allways love you" w wyk. W. Houston. Płaczliwy jakiś taki kawałek, ale w wykonaniu Dolly bardziej mi się podobał oczywiście, chociaż nie przepadam w ogóle za tym utworem.

Ostatnio zmieniony przez Pablo dnia Pon 12:29, 26 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tommy
Traper



Dołączył: 11 Wrz 2009
Posty: 944
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Miechów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:14, 26 Paź 2009    Temat postu:

A chociażby ostatni recital M. Rodowicz w Mrągowie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cowboykash
Szeryf
Szeryf



Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 5709
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Otwock i Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:17, 26 Paź 2009    Temat postu:

A tam było coś przerobione na country'owo ??? Smile Smile Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tommy
Traper



Dołączył: 11 Wrz 2009
Posty: 944
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Miechów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:21, 26 Paź 2009    Temat postu:

Miało to być odebrane - he, he - jako country.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pablo
Ranczer



Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 1202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:26, 26 Paź 2009    Temat postu:

heh. Maryla jest Marylą i jakby nie zmieniała interpretacji to jednak gra po swojemu według mnie. Swoista mieszanka stylów. Chociaż słyszałem kiedyś opinie że Maryla to była jedna z pierwszych piosenkarek w Polsce którzy grali country. Chodzi oczywiście o jej wczesne utwory.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mayster
Wielebny



Dołączył: 07 Wrz 2009
Posty: 1861
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: z lasu
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:28, 26 Paź 2009    Temat postu:

a ja już myślałem że kolega dorwał album "Up" w wersji amerykańskiej Smile
znaczy się tę zieloną płytkę ..

No albo że RMF odświeżyła utwór "Breathe" Faith Hill (który odmiennie od kolegów zza kałuży promowała jako pop

Tak naprawdę aby odpowiedzieć trzeba dobrze znać obydwa gatunki muzyczne. Mi się przypominają jedynie jakieś przekłady w wykonaniu Clay Walkera. Ponieważ jednak nie rzucę tytułem więc na pewno w pamięci za mocno nie utkwiły. Generalnie jednak nie widzę w tym nic złego ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cowboykash
Szeryf
Szeryf



Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 5709
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Otwock i Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:35, 26 Paź 2009    Temat postu:

Ostatnio będąc u Huberta posłuchaliśmy (nie pamiętam nazwy zespołu ) utwory AC/DC przerobione na bluegrass.
Muszę przyznać że bardzo profesjonalnie, przyzwoicie i ciekawie to wyszło.
Byłem mile zaskoczony.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kefas
Z-ca Szeryfa
Z-ca Szeryfa



Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:35, 26 Paź 2009    Temat postu:

Jest jeden problem ...

Jeśli kawałek jest dobrze zaśpiewany, jak chociażby "I will always love you" w wykonaniu Whitney Houston, czy wielki przebój Johna Michaela Mongomery "I swear"

... to potem cała masa ludzi twierdzi, że to są popowe kawałki ... i jest szczerze zdziwiona tym, że to country Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pablo
Ranczer



Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 1202
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:42, 26 Paź 2009    Temat postu:

właśnie chciałem przypomnieć o kawałku "I swear" hehe. W sumie to fajnie jak można posłuchać w innej interpretacji. Każdy znajdzie coś dla siebie, miłosnik popu country czy metalu. a później można porównać.
Znacie Hayseed Dixie? oni mają wiele kawałków różnych zespołów w interpretacji bluegrass, to chyba to o czym Cowboykash napisał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cowboykash
Szeryf
Szeryf



Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 5709
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Otwock i Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:42, 26 Paź 2009    Temat postu:

Miałem podobny problem z wytłumaczeniem tegoż faktu mojej córce która nijak nie chciała uwierzyć , że "I will Always Love You" to country"owy kawałek.

Mało tego nie chciała mi również uwierzyć, że Billy Ray Cyrus ( tata Miley Cyrus -Hannah Montana ) to również gość śpiewający muzykę Country.
Jak jej puściłem kilka kawałków, które znała już wcześniej ,między innymi Achy Breaky Hart, to z wielgachnym zdziwieniem powiedziała ... O RANY ...TO ON ????

No cóż, wszyscy się zapierają jak żaba błota, bo to niby obciach czy co ?

A np. wielki MARK KNOPFLER - nigdy się nie wypierał, że zaczynał od COUNTRY i nadal na jego płytach znajdziemy utwory klasycznie i rasowo country'owe.

Moim zdaniem tu się liczy kaliber człowieka.


Ostatnio zmieniony przez Cowboykash dnia Pon 13:43, 26 Paź 2009, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kefas
Z-ca Szeryfa
Z-ca Szeryfa



Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:45, 26 Paź 2009    Temat postu:

Mark Knopfler ... to nawet wrócił do country po latach ... i to z sukcesem Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Cowboykash
Szeryf
Szeryf



Dołączył: 26 Lut 2007
Posty: 5709
Przeczytał: 3 tematy

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Otwock i Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:49, 26 Paź 2009    Temat postu:

Ja akurat bardzo sobie cenię tego muzyka i jestem z tego "powrotu" niezwykle zadowolony.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tommy
Traper



Dołączył: 11 Wrz 2009
Posty: 944
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2
Skąd: Miechów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:52, 26 Paź 2009    Temat postu:

Sting, on też nagrał utwór country, a nawet z kilka; pamiętam tak przez mgłę teledysk, jednak żadnych tytułów nie pamiętam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kefas
Z-ca Szeryfa
Z-ca Szeryfa



Dołączył: 12 Sie 2009
Posty: 1613
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/2

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 13:52, 26 Paź 2009    Temat postu:

Ja również bardzo lubię Marka Knopflera ... i bardzo dobrze, że zaczął grać bardziej countrowo Smile

Zawsze mi czegoś brakowało jak grał z Dire Straits Wink


A Sting ... to miał zaczepisty kawałek z Tammy Wynette przewala oczami


Ostatnio zmieniony przez kefas dnia Pon 13:54, 26 Paź 2009, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum COUNTRYMUSIC.PL Strona Główna -> Country Music - ZAGRANICA Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB
Appalachia Theme © 2002 Droshi's Island